Keloğlan Çorbası

Keloğlan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bardak yoğurt
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı tarhana
Üzeri için;
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı kişniş
- 1 tutam tarçın
Keloğlan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağımızı tencereye ekleyerek kısık ateşte ocağı açalım.
- Üzerine tarhana ve yoğurdu ek edip güzelce karıştırın.
- Tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
- Malzemeler yeterlice karıştıktan sonra suyunu ekleyip 30-40 dk pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra baharatları ekleyerek sıcak halde servis edin.
Keloğlan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
