Kelle Paça Çorbası
Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kelle
- 4 tane paça
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
Kelle Paça Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklüde kelle ve paçayı yeterlice pişirin.
- Daha sonra etler kemiklerinden ayrılıp, ufak ufak didiklenir.
- 4 su bardağı kellenin suyundan alınıp, bir tencereye koyulur.
- Kaynayan et suyuna terbiyesi eklenir.
- Terbiyesi için; tüm gereçler bir kapta karıştırılır. Kaynayan et suyundan bir kepçe alınır. Terbiyeye eklenir.
- Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye koyalım.
- Kaynadıktan sonra etleri koyalım.
- Tuzu kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Sosu için bir tavaya sıvı yağını ve baharatları koyalım.
- Bir kaç dakika pişen sosu tencereye boşaltın.
- İsteyen sirke ve sarımsak suyu ile karıştırıp içebilir.
Kelle Paça Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











