Kelebek Şeklinde Pasta Tarifi
Kelebek Biçiminde Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır pasta keki
- Muz
Krem şanti;
- 2 paket orman meyveli krem şanti
- 2 su bardağı süt
Muhallebi için;
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşısı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Kelebek Biçiminde Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krem şantiyi hazırlamak için bir kap içerisine 2 paketi ekleyip üzerine 2 su bardağı sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Daha sonra dolapta yarım saat dinlendirelim.
- Muhallebimız için süt, şeker, un, nişastayı tencereye koyalım kaynayana kadar çırpalım.
- Kaynayınca ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilinin ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Pandispanya kekimizi iki farklı eşit modüle bölün yuvarlak kısımlar yan yana gelecek biçimde koyalım.
- Daha sonra süt ile ıslatalım üzerine buzları çizelim isterseniz meyve çeşidini arttırabilirsiniz.
- Üzerine hazırladığımız muhallebi döküp spatula yardımıyla ayayalım.
- Pasta kedinin üst tabanını da yerleştirip tıpkı biçimde süt ile ıslatalım.
- Daha sonra üzerine dolapta dinlendirdiğimiz krem şanti mizi sürelim.
- Güzelce sürüp düzelttikten sonra zevkinize nazaran süsleyebilirsiniz.
Kelebek Formunda Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






