Kelebek Şeklinde Pasta Tarifi

Kelebek Biçiminde Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pasta keki
  • Muz

Krem şanti;

  • 2 paket orman meyveli krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Muhallebi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşısı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kelebek Biçiminde Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krem şantiyi hazırlamak için bir kap içerisine 2 paketi ekleyip üzerine 2 su bardağı sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  2. Daha sonra dolapta yarım saat dinlendirelim.
  3. Muhallebimız için süt, şeker, un, nişastayı tencereye koyalım kaynayana kadar çırpalım.
  4. Kaynayınca ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilinin ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  5. Pandispanya kekimizi iki farklı eşit modüle bölün yuvarlak kısımlar yan yana gelecek biçimde koyalım.
  6. Daha sonra süt ile ıslatalım üzerine buzları çizelim isterseniz meyve çeşidini arttırabilirsiniz.
  7. Üzerine hazırladığımız muhallebi döküp spatula yardımıyla ayayalım.
  8. Pasta kedinin üst tabanını da yerleştirip tıpkı biçimde süt ile ıslatalım.
  9. Daha sonra üzerine dolapta dinlendirdiğimiz krem şanti mizi sürelim.
  10. Güzelce sürüp düzelttikten sonra zevkinize nazaran süsleyebilirsiniz.

Kelebek Formunda Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Çökertme Kebabı (Hazır Döner Ve Dondurulmuş Patates)
Kolay Kıymalı Pide
Kakaolu Kek
Havuç Tarator
Pizza Poğaça
Kabak Tatlısı (2 Kişilik)
Hdabla | © 2025 |