Kekstar Muffin

Kekstar Muffin Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı portakallı meyve suyu
  • Aldığı kadar un

Jel için;

  • 1.5 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bu bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası

Kekstar Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Aslında standart muffin tanımı hamuru için yumurtaları güzelce şekerle çırpmamız değerli. Süt, portakal suyu, sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilya ile mikserden geçirdikten sonra aldığı kadar un ekleyebilirsiniz lakin 2. 5-3 su bardağı kâfi oluyor.
  2. Kullandığınız un markasına nazaran kıvam değiştiği için tam ölçü verip yanıltmak istemem.
  3. Hepsini güzelce çırptıktan sonra 180°lik evvelden ısıtılmış fırınında koymuş olduğumuz muffin kalıpları pişiriyoruz. Ağzını çok doldumayın ki aksi çevirdiğimizde alt kısmı çok kabarık olup jeller akmasın.
  4. Pişirmiş olduğumuz kekleri kalıptan çıkartıp soğumaya bırakalım.
  5. Jeli için; ocağa bir kap alalım portakal suyunu, nişasta ve şekerini koyu ve akışkan kıvam alana kadar çırpalım.
  6. Daha sonra keklerimizin orta kısımlarına dökelim. Tabi biraz soğuyup servis etmek daha hoş olacaktır. Dilerseniz jeli vişneli, çilekli de yapabilirsiniz tercih sizin:)

Kekstar Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Bakla
Ton Balıklı Salata
Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı)
Sufle
Tam Buğday Unlu Falafel
Kremalı Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |