Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam)

Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısın hamurun içinde, beyazı üzerine sürülmek üzere ayrılacak)
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şekeri
- 2 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı mahlep (olmasada olur )
- 4 buçuk su bardağı un (ölçü yarım bardak aaha bir arttırılabilir)
Üzerine;
- Çörek otu
Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına aldım.
- Unu denetimli ekleyerek, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ettim.
- Hamurdan cevizden biraz daha küçük bir modül aldım, 20 cm kadar elim ile yuvarlayarak bir şerit elde ettim. Şeridi ikiye katladım.
- Hamurun iki ucundan biraz bükerek şerit burgu elde ettim.
- Hamurun yarısındanda yaptığım şerit burgunun iki ucunu birleştirerek yuvarlak burgular elde ettim.
- Üzerlerine yumurta beyazını sürdüm ve çörek otu serptim.
- Önceden ısıtılmış fırında 18 derece de kurabiyelerin üzer ve altı hafif kızarana kadar pişirdim. 💫
- Servis için kurabiyelerin soğumasını bekleyin ki kurabiyeler elinize aldığınızda dağılmasın. Sıhhat ve afiyetle kalın🌺.
Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











