Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam)

Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısın hamurun içinde, beyazı üzerine sürülmek üzere ayrılacak)
  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şekeri
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (olmasada olur )
  • 4 buçuk su bardağı un (ölçü yarım bardak aaha bir arttırılabilir)

Üzerine;

  • Çörek otu

Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına aldım.
  2. Unu denetimli ekleyerek, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ettim.
  3. Hamurdan cevizden biraz daha küçük bir modül aldım, 20 cm kadar elim ile yuvarlayarak bir şerit elde ettim. Şeridi ikiye katladım.
  4. Hamurun iki ucundan biraz bükerek şerit burgu elde ettim.
  5. Hamurun yarısındanda yaptığım şerit burgunun iki ucunu birleştirerek yuvarlak burgular elde ettim.
  6. Üzerlerine yumurta beyazını sürdüm ve çörek otu serptim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 18 derece de kurabiyelerin üzer ve altı hafif kızarana kadar pişirdim. 💫
  8. Servis için kurabiyelerin soğumasını bekleyin ki kurabiyeler elinize aldığınızda dağılmasın. Sıhhat ve afiyetle kalın🌺.

Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Köz Biberli Kahvaltılık Sos
Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz)
Karidesli Kremalı Tagliatelle
Dubai Cupcake
Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |