Kekikli Çörek (Hatay Usulü )
Kekikli Çörek (Hatay Tarzı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kase doğranmış kekik
- 1 kase zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı rezene
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı salça biber
- 1 tane kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kekikli Çörek (Hatay Adabı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğranmış kekik, zeytinyağı ,baharatları birebir kabın içinde karıştıralım .
- Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım .
- Kulak göğsü olacak halde yoğuralım .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmek üzere fırın çalıştıralım.
- Daha sonra oklava yardımı ile hamuru ince açarak bir su bardağının ağız kısmıyla keserek tepsiye dizelim pişirmeye fırına verelim.
- Tüm kurabiyeler piştikten sonra fırını kapatıp fırın tepsisine dizerek fırının sıcaklığında koyup kapatalım.
- Böylelikle kıyır kıyır olacaktır bir saat sonra fırından çıkartıp cam kavanozda uzun müddet saklayabilirsiniz afiyet olsun 🌸.
Kekikli Çörek (Hatay Adabı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










