Kekikli Çörek (Hatay Usulü )

Kekikli Çörek (Hatay Tarzı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kase doğranmış kekik
  • 1 kase zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı rezene
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı salça biber
  • 1 tane kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kekikli Çörek (Hatay Adabı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış kekik, zeytinyağı ,baharatları birebir kabın içinde karıştıralım .
  2. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım .
  3. Kulak göğsü olacak halde yoğuralım .
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmek üzere fırın çalıştıralım.
  5. Daha sonra oklava yardımı ile hamuru ince açarak bir su bardağının ağız kısmıyla keserek tepsiye dizelim pişirmeye fırına verelim.
  6. Tüm kurabiyeler piştikten sonra fırını kapatıp fırın tepsisine dizerek fırının sıcaklığında koyup kapatalım.
  7. Böylelikle kıyır kıyır olacaktır bir saat sonra fırından çıkartıp cam kavanozda uzun müddet saklayabilirsiniz afiyet olsun 🌸.

Kekikli Çörek (Hatay Adabı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya, Çaya, Misafire Buzlukta Simit Tarifi (Videolu)
Zeytinyağlı Karışık Kızartma
10 Dakikada Çikolatalı Sufle Tarifi (Videolu)
Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle)
Ailemle Hafta Sonu Kahvaltımız
Ispanaklı Çıtır Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |