Kek Tarifi
Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
- Kakao
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
- Limon kabuğu, vanilya ,kabartma tozu ekledikten sonra denetimli bir halde un ek edelim.
- Yağladığımız kek kalıbına hamurun birçoklarını dökelim ,kalan hamura kakao ekleyip tekrardan çırpalım ve kek kalıbına dökelim.
- 150° frında yaklaşık 45-50 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








