Kek Tarifi
Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 100 gram bitter çikolata
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda ısısında olan yumurtaları şekerle düzgünce çırpıyoruz.
- Sonra sıvı yağ,sütü ekleyip çırpıyoruz.
- Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek ekliyoruz.
- Hamuru ikiye bölüyoruz.
- Bitter çikolatayı benmari yolu eritip ikiye böldüğümüz hamurun birine ekliyoruz.
- Önce beyaz hamuru döküyoruz sonra bitter çikolatalı hamurdan döküyoruz bir daha beyaz hamuru ve çikolatalı hamuru kalıba döküyoruz.
- Kalıbı tereyağı ve unu karıştırarak sürüyoruz.
- Her kalıpta olabilir sıcakken bile kalıptan çıkar bu formülle.Afiyet olsun.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









