Kek Tarifi

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 100 gram bitter çikolata

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda ısısında olan yumurtaları şekerle düzgünce çırpıyoruz.
  2. Sonra sıvı yağ,sütü ekleyip çırpıyoruz.
  3. Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek ekliyoruz.
  4. Hamuru ikiye bölüyoruz.
  5. Bitter çikolatayı benmari yolu eritip ikiye böldüğümüz hamurun birine ekliyoruz.
  6. Önce beyaz hamuru döküyoruz sonra bitter çikolatalı hamurdan döküyoruz bir daha beyaz hamuru ve çikolatalı hamuru kalıba döküyoruz.
  7. Kalıbı tereyağı ve unu karıştırarak sürüyoruz.
  8. Her kalıpta olabilir sıcakken bile kalıptan çıkar bu formülle.Afiyet olsun.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Patlıcan Salatası
Çilekli Yoğurt (Diyete Uygun)
Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah)
Bonibon Kurabiye
Browni Islak Kurabiye (Videolu)
Peynirli Dereotulu Poğaça
Hdabla | © 2025 |