Kek
Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 bardak süt/yoğurt
- 2 bardak un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kakao yahut rendelenmiş narenciye kabuğu yahut üzüm vb…
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtalar köpürene kadar çırpılır. Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalı.
- Diğer gereçler ek edilerek karıştırılır.
- Kabarma tozu ve vanilin en son ek edilir. Çok fazla çırpmadan karıştırılır.
- Pişirme kabı margarin ile yağlanır. Kaba koyarak 160 derece fırında 40 dk pişirilir.
Not:İsteğe bağlı olarak kakaolu yahut öteki aromalar ile de yapabiliriz.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






