Kefirli Çilekli Yaban Mersinli Kek
Kefirli Çilekli Yaban Mersinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sade kefir
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
- 200-300 gram çilek
- 1 avuç yaban mersini
Kefirli Çilekli Yaban Mersinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekeri, yoğurdu, kefiri, kakaoyu, sıvı yağı ve vanilyayı karıştırma kabına alarak 2-3 dk güzelce homojen olana kadar karıştırıp çırpın.
- Çırpılan bu sostan 1 su bardağı kadarını ayırarak dolaba koyun.
- Şimdi geriye kalan çırpılmış sosun içine öbür materyalleri ekliyoruz.
- Öncelikle 3 yumurtayı kırıp çırpın.
- İyice karışınca kabartma tozunu ve denetimli olarak unu ekleyin.
- Kek harcı biraz katı bir kıvamda olacak bu sizi korkutmasın.
- Son olarak çilek ve yaban mersinlerinin bir kısmını bu kademede kek hamurunun içine katıp karıştırdım.
- Çilekleri iri küpler halinde doğradım, yaban mersinlerini bütün olarak attım.
- Harcımızı yağlanmış kalıbımıza döküyoruz. Ben kelepçeli kalıp kullandım.
- En son üstüne de kalan yaban mersinlerini ve dilim halinde ince doğradığım çilekleri yerleştirerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk kadar pişiriyoruz.
- Bıçak ya da kürdanla test ettiğinizde yapışkanlık kalmadığında çıkarabilirsiniz.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra 4-5 dk kadar bekleyin, sonrasında üstüne çatalla çokça ve biraz derin delikler açarak, tanımın başında ayırıp dolaba koyduğumuz sosun tamamını dökün ve bir kaşık yardımıyla kekin bu sosu güzelce emmesini sağlayın.
- Servis için soğuyuncaya kadar bekleyin.
Kefirli Çilekli Yaban Mersinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















