Kedidili Trileçe
Kedidili Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 2 buçuk paket kedidili (büyük uzunluk dikdörtgen borcam için)
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket krema (isterseniz eklemeyebilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 paket krem şanti
- 1 paket orman meyveli sos
Kedidili Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve kremayı bir tencere ile ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamadan altını kapatın.
- 2 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpın ve buzdolabına dinlendirmek için bırakın.
- 1 paket orman meyveli sosu 1 bardak suya koyup kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
- Kedidillerini tepsiye 2 sıra olacak formda dizin. Üzerine hazırladığınız sütlü sosu gezdirin. 10-15 dk. Sosu çekmesini bekleyin.
- Daha sonra dolaptan aldığınız kremşantiyi üzerine ince bir katman halinde yayın.
- En üste de hazırladığınız ve soğumuş olan meyveli sosu dökerek süsleyin.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirmeye bırakın. Daha sonra servise hazır. Afiyet olsun 😋.
Kedidili Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






