Kedidili Trileçe

Kedidili Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 buçuk paket kedidili (büyük uzunluk dikdörtgen borcam için)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket krema (isterseniz eklemeyebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket orman meyveli sos

Kedidili Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker ve kremayı bir tencere ile ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamadan altını kapatın.
  2. 2 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpın ve buzdolabına dinlendirmek için bırakın.
  3. 1 paket orman meyveli sosu 1 bardak suya koyup kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
  4. Kedidillerini tepsiye 2 sıra olacak formda dizin. Üzerine hazırladığınız sütlü sosu gezdirin. 10-15 dk. Sosu çekmesini bekleyin.
  5. Daha sonra dolaptan aldığınız kremşantiyi üzerine ince bir katman halinde yayın.
  6. En üste de hazırladığınız ve soğumuş olan meyveli sosu dökerek süsleyin.
  7. Buzdolabında 2 saat dinlendirmeye bırakın. Daha sonra servise hazır. Afiyet olsun 😋.

Kedidili Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bıçak Tatlısı
Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde)
Akşam Yemeği Menüsü
Etli Nohut Yemeği
Hasta Bebeklere Çorba +8 Ay
Fırında Baget Kanat Tavuk
Hdabla | © 2025 |