Kedidili Tatlısı
Kedidili Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket margarin
Alt kısmı için;
- 1 paket kedi dili
- 1 su bardağı süt
Üst kısmı için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 bardak süt
Kedidili Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için vanilya ve margarin hariç öteki tüm materyalleri tencerede karıştırıp pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip margarin eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Çikolata sosunu hazırlıyoruz kedi lisanlarını dikdörtgen borcama sıralayıp bir bardak süt ile yemek kaşığı ile güzelce ıslatıyoruz tam bir bardak süt yetiyor.
- Muhallebi ve çikolata sosunu orta ara karıştırıyoruz ki üzeri kabuk tutmasın ılıyan muhallebimizi kedi lisanlarının üzerine döküyoruz.
- Sonrasında çikolata sosumuz soğuduktan sonra onu da üzerine ekliyoruz.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Lakin benim tavsiyem bir gün öncesinden yapmamız zira tüm tatlılar bu formda daha lezzetli oluyor.
Kedidili Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










