Kedidili Pasta

Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için :

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 poşet kremşanti
  • 250 gram labne
  • 100 gram beyaz çikolata

Arası için :

  • 1.5 paket kedidili

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üst sosu için :

  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 100 gram çikolata

Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pasta kremasını hazırlamamız gerekiyor. 200 ml krema ile 2 poşet toz kremşanti çırpılır.Koyu bir kıvam alması gerekiyor.
  2. 250 gram labne eklenerek tekrar çırpılır.
  3. Beyaz çikolatayı benmari adabı eritip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kremamıza ekleyerek karıştıralım. Pasta kremamız hazır !.
  4. Yuvarlak kalıbımızın uzunluğuna nazaran kedidillerini keselim ve süte batırarak etrafını çevirelim.
  5. Tabanına da tıpkı formda kedidillerini dizelim.
  6. Biraz kremamızdan döküp yayalım ve istediğimiz meyveleri koyalım.
  7. Meyvelerin üstüne tekrar kedidillerini ıslatıp dizelim ve tekrar krema dökelim. İstediğimiz meyvelerden koyalım.
  8. Son kalan kremamızı da meyvelerin üzerine döküp dolaba kaldıralım biraz soğumasını bekleyelim.
  9. Bu esnada 100 ml sıvı kremayı ocağa koyup ısıtalım altını kapatıp 100 gram çikolatamızı parçalayarak ekleyelim ve karıştıralım büsbütün eridikten sonra soğumaya bırakalım.
  10. Son olarak çikolata sosunu pastamızın üzerine dökerek pastayı süsleyelim.
  11. Adımlar çok süratli bir biçimde ilerliyor be toplam 15 dakika da bitiyor. Afiyet olsun 😋.

Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Güzel Muffin ️
Pizza Tarifi
Yaz Sıcağına Birebir Ev Yapımı Dondurma Tarifi (Videolu)
3 Yufkayla 30 Çıtır Börek
Tahinli Açma
Ispanklı Börek
Hdabla | © 2025 |