Kedidili Pasta

Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (200 ml bardağa)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket sıvı krema
  • 1.5 paket kedidili bisküvi

Islatmak için:

  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için:

  • Kakao

Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilin konulup ocağa alınır. Göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirilir.
  2. Ocaktan alıp ılıyınca içine 1 paket sıvı krema eklenir ve uygunca karıştırılır. Bir kaseye kahve ve şeker konup sıcak su ile karıştırılır. Süt de ek edilip bu karışıma kedidili bisküviler batırılıp kare borcama dizilir.
  3. Üstüne muhallebinin yarısı dökülür. Tekrar 2. kat için kedidili bisküviler kahveli suya batırılıp dizilir.
  4. Kalan muhallebi de üzerine dökülüp soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerine kakao serpilir. Servise hazır. Afiyet olsun 🌸.

Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Musakka
Pamuk Ramazan Pidesi
Aile Toplantısı
Mantarlı Semizotu Çorbası
Kabak Mezesi
Yulaf Bazlama (Diyet İçin Harika)
Hdabla | © 2024 |