Kedidili Pasta

Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt (200 ml bardağa)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket sıvı krema
- 1.5 paket kedidili bisküvi
Islatmak için:
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
- Kakao
Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilin konulup ocağa alınır. Göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirilir.
- Ocaktan alıp ılıyınca içine 1 paket sıvı krema eklenir ve uygunca karıştırılır. Bir kaseye kahve ve şeker konup sıcak su ile karıştırılır. Süt de ek edilip bu karışıma kedidili bisküviler batırılıp kare borcama dizilir.
- Üstüne muhallebinin yarısı dökülür. Tekrar 2. kat için kedidili bisküviler kahveli suya batırılıp dizilir.
- Kalan muhallebi de üzerine dökülüp soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerine kakao serpilir. Servise hazır. Afiyet olsun 🌸.
Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


