Kedidili Pasta

Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 paket kedidili

Muhallebi için ;

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker(300ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu sıvı krema
  • 2 adet muz

Üst sos için;

  • 1 paket çikolata sosu

Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tarife muhallebimizden başlıyoruz süte nişasta, un, şeker ve yumurtayı ekleyip uygunca çırptıktan sonra ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra vanilya ve kremayı ekleyip karıştırıyoruz. 28 cm kelepçe kalıp kullandım kedidili bisküvileri kelepçeli kalıba nazaran kesip sütle ısladıktan sonra kalıbın kenarlarına ve tabanına diziyoruz.
  3. Ortasına muhallebiyi koyup doğradığımız muzları ekleyip yeniden bisküvileri koyup üst kata çikolata sosunu üzerinde yazan ölçüye nazaran hazırlayın.
  4. Soğuduktan sonra pastamızın üzerine döküyoruz ve süsledikten sonra servise hazır.

Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dışı Çikolata Chocolate Cookies
Fırında Sebzeli Mücver
Sebzeli Yaz Böreği
El Açması Börek (Oklavasız)
Sebze Çorbası (8+ Bebekler İçin)
Meyve Suyu
Hdabla | © 2024 |