Kedi Dili

Kedi Lisanı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt(5 su bardağı)
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 palet vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Hazır çikolata sos

Kedi lisanı için;

  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Kedi Lisanı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye muhallebi gerecini hepsini koyalım kaynadıktan sonra altını kapatıp, üzerine vanilya ve tereyağ ekleyip, 1 dk boyunca mikserle çırpalım.
  2. Büyük borcama kedi lisanını batırmak için tabağa sütü koyalım, daha sonra kedi lisanı ön ve art tarafını süte batıralım şekerli yeri üste gelecek formda borcama dizelim.
  3. En son muhallebili üzerine döküp sonra da çikolata sosunu dökelim (soğuk olacak) buzdolabında 2 saat dinlendirip, servis edelim. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Kedi Lisanı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Pasta (Pratik Kolay Borcam Pastası Ve Aynı Zamanda Çok Lezzetli)
Tavuklu Pilav
Dubai Çikolatası
Sağlıklı Tiramisu Topları
Muhteşem Kabaran Focaccia Ekmeği
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Hdabla | © 2025 |