Keçi Bacağı (Pişi)

Keçi Bacağı (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt sulu yerinden
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kurumaya
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Keçi Bacağı (Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın 1 su bardağı ılık su, şeker ve mayayı koyup karıştırın.
  2. Kenardaki unlarla üzerini kapatın, 5 dakika sonra tuzu ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Elinizi sıvı yağa batırıp biriki yoğurup hamuru toparlayın .
  4. Bir poşete geçirip 45 dakika kadar sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin, kabarınca hamuru tekrar elinizi yağlayıp toparlayın .
  5. Tezgahı biraz yağlayıp mandalına kadar hamurdan koparıp tezgahta elimizle yemek tabağı büyüklüğünde açıp çok ince olmasın 2 parmak eninde şeritler keselim.
  6. Ortadan 2 ye kesip ortalarından bir çizik atıp kızgın yağa atıp gerili önlü kızartalım.

Keçi Bacağı (Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokum Gibi Kavurma
Porsiyonluk Köstebek Pasta
İçli Köfte En Kolay Hali
Mayasız Peynirli Minik Poğaçalar
Porsiyonluk Rulo Pasta
Cupkek
Hdabla | © 2025 |