Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı

Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı Tanımı İçin Malzemeler
- Dilediğiniz ölçüde pöç (4 tane kullandım)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- Bir tutam kekik
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tüm soğan
- Damak tadına nazaran tuz
Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pocu güzelce yıkayalım düdüklüye alalım.
- 1.5 saat kaynatalım düdüklünüz hoşsa daha kısa olabilir, benimki eski termolardan olduğu için anca pişiyor.
- 1. 5 saat sonra açalım bir ölçü suyu kalmış olmalı .
- Kalan suyuna başka gereçleri soğan, salça ve baharatları tuzu ekleyip kalan suyu ile yaklaşık 20 dk daha kaynatalım.
- Pöç tandır hazır dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz, ben bulgur pilavı salata ve köz domates biber ile servis ettim ,çok beğendik deneyenlere afiyet olsun.
Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
