Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı

Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı Tanımı İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz ölçüde pöç  (4 tane kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Bir tutam kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tüm soğan
  • Damak tadına nazaran tuz

Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pocu güzelce yıkayalım düdüklüye alalım.
  2. 1.5 saat kaynatalım düdüklünüz hoşsa daha kısa olabilir, benimki eski termolardan olduğu için anca pişiyor.
  3. 1. 5 saat sonra açalım bir ölçü suyu kalmış olmalı .
  4. Kalan suyuna başka gereçleri soğan, salça ve baharatları tuzu ekleyip kalan suyu ile yaklaşık 20 dk daha kaynatalım.
  5. Pöç tandır hazır dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz, ben bulgur pilavı salata ve köz domates biber ile servis ettim ,çok beğendik deneyenlere afiyet olsun.

Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Tuzlu Kek
Tahinli Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi
Krem Şokola (Videolu)
Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri)
Pişmeyen Yulaf Topu
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet