Kayseri Yağlaması, En Lezzetli Ve Kolay Yağlama Tarifi
Kayseri Yağlaması, En Lezzetli Ve Kolay Yağlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık su (kontrollü ekle)
Kıymalı harç için:
- 400 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
- 2-3 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı su (harcı çok kuru olmasın diye)
Kayseri Yağlaması, En Lezzetli Ve Kolay Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; unu yoğurma kabına al, tuz ve şekeri ekle. Ortasını açıp maya ve ılık suyu ekle, yumuşak bir hamur yoğur. Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırak.
- Tavaya yağı al, ince doğranmış soğanı kavur. Kıymayı ekle, suyunu salıp çekene kadar pişir. Biberleri ekle, akabinde domates ve salçaları kat. Baharatlarını ve biraz suyu ekleyip harcı hafif sulu kıvamda pişir.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yap. Oklava ya da merdane ile tabak büyüklüğünde ince aç. Sacda, tavada yahut dökümde artlı önlü yavaşça pişir (tam kurutma, hafif yumuşak kalacak)
- Bir şebit ekmeğini tabağa koy. Üzerine kıymalı harçtan sür. Üst üste ekmek-harcı dizerek devam et. En üst kata da harç sür.
- Kayseri’de yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. İstenirse üçgen dilimler halinde kesilir.
Kayseri Yağlaması, En Lezzetli Ve Kolay Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








