Kayseri Yağlaması
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kıyması
- 3 orta uzunluk soğan ince doğranmış
- 1 kapya biber ince doğranmış
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 300 gram sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Lavaş için;
- 1 su bardağı ılık su 150 g
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 21 gram hamur mayası
- 700 gram un (ununa nazaran değişir)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç: Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın, doğranmış soğanları kavurun.
- Üzerine kapya biberi ekleyin, yumuşayana kadar soteleyin.
- Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Salça, sarımsak tozu, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyin.
- 300 gram sıcak suyu dökün, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
- Hafif sulu kalmalı.
- Lavaş;Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı karıştır, 5-10 dk kabarmasını bekleyin.
- Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurun.
- Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun.
- Üzeri kapalı halde 1 saat mayalandırın.
- Bezeler yap, unlu tezgahta ince açın.
- Tavada iki yüzünü de göz göz olana kadar pişirin.
- Servis: lavaşın üzerine kıymalı harcı yayın, sarımsaklı yoğurt ve pul biber ilebirlikte servis et. Afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














