Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyması
  • 3 orta uzunluk soğan ince doğranmış
  • 1 kapya biber ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 300 gram sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Lavaş için;

  • 1 su bardağı ılık su 150 g
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 21 gram hamur mayası
  • 700 gram un (ununa nazaran değişir)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç: Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın, doğranmış soğanları kavurun.
  2. Üzerine kapya biberi ekleyin, yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  4. Salça, sarımsak tozu, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyin.
  5. 300 gram sıcak suyu dökün, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  6. Hafif sulu kalmalı.
  7. Lavaş;Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı karıştır, 5-10 dk kabarmasını bekleyin.
  8. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  9. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  10. Zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun.
  11. Üzeri kapalı halde 1 saat mayalandırın.
  12. Bezeler yap, unlu tezgahta ince açın.
  13. Tavada iki yüzünü de göz göz olana kadar pişirin.
  14. Servis: lavaşın üzerine kıymalı harcı yayın, sarımsaklı yoğurt ve pul biber ilebirlikte servis et. Afiyet olsun.

Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Kek
İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
Çıtır Çıtır Patates Böreği
Cookie Kurabiye
Kremalı Havuçlu Tarçınlı Kek (Videolu)
Tavada Üzümlü Kek
Hdabla | © 2025 |