Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lavaş için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Kıyılmış maydanoz

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle lavaş için süt un tuz hoş bir yumuşak hamur elde edin.
  2. Ardından bezelere ayırın ayırdığınız bezeleri tavanızın boyutuna nazaran yuvarlak biçimde açın yüksek ısıda gerili önlü pişirin.
  3. Pişirdiğiniz her lavaşı poşetin içine koyarak ağzını kapatın ki yumuşak kalsın.
  4. Ardından kıymalı harç için bir tencerede küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
  5. Ardından uzun uzun doğradığınız kapya biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavurmaya devam edin bütün bunlar kavrulunca üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ek edin.
  6. Ardından kıymasını tuzunu ve baharatlarını ekleyerek tereyağını koyun ve kavurmaya devam edin.
  7. Kavrulan tüm gereçlerin üzerine bir yemek kaşığı salçanızı ve yarım çay bardağı suyumuzu ekleyin kaynamaya çıktıktan sonra altını kapatın.
  8. Lavaşların kenarlarını yaptığınız harca bandırın akabinde tabağa açın ve üzerine kıymalı harçtan koyarak yayın.
  9. Her tarafına gelecek halde tıpkı süreci bütün lavaşlarınız için uygulayın.
  10. En sonunda 4’e bölün sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Börek
Demleme Usulü Makarna
+6 Ay Muzlu Pankek
Kış Sebzelerinden Fit Menü
Peynirli Rulo Börek
Milföy Şeritli Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |