Kayseri Yağlaması
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Lavaş için;
- 2 su bardağı süt
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Kıyılmış maydanoz
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lavaş için süt un tuz hoş bir yumuşak hamur elde edin.
- Ardından bezelere ayırın ayırdığınız bezeleri tavanızın boyutuna nazaran yuvarlak biçimde açın yüksek ısıda gerili önlü pişirin.
- Pişirdiğiniz her lavaşı poşetin içine koyarak ağzını kapatın ki yumuşak kalsın.
- Ardından kıymalı harç için bir tencerede küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
- Ardından uzun uzun doğradığınız kapya biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavurmaya devam edin bütün bunlar kavrulunca üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ek edin.
- Ardından kıymasını tuzunu ve baharatlarını ekleyerek tereyağını koyun ve kavurmaya devam edin.
- Kavrulan tüm gereçlerin üzerine bir yemek kaşığı salçanızı ve yarım çay bardağı suyumuzu ekleyin kaynamaya çıktıktan sonra altını kapatın.
- Lavaşların kenarlarını yaptığınız harca bandırın akabinde tabağa açın ve üzerine kıymalı harçtan koyarak yayın.
- Her tarafına gelecek halde tıpkı süreci bütün lavaşlarınız için uygulayın.
- En sonunda 4’e bölün sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






