Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında)

Üst harcı için;

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biberi
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 8 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur kulak göğsü yumuşaklığında yoğrulup yarım saat dinlendirilir.
  2. 20 tane bezelere ayırılıp sonra açıp pişirilir. Ben ocakta gözleme tavasında pişirdim.
  3. Kıyma kavurulur. Sıvı yağla soğanı ek edip 5 dk daha soğanla kavurulur.
  4. Biberleri baharatları salçasını katıp biraz daha kavururuz.
  5. En son domates ve sosu döküp 10 dk pişirilir.
  6. 2 su bardağı suyu ek edip 10 dk da o denli pişer. Fazla suyu çekmeden ocağın altını kapatırız.
  7. Yufkaların kenarlarını kıymaya batırıp büyük tepsi ya da servis tabağına konur.
  8. Üzerine kıymayı eşit halde her yerine gelecek formda yayarız. 15 yufka yaptım üst üste. Kalan 5 yufkasını sonraki gün yaptım çocuklarıma. Çok severek yediler.

Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi
Buzluk İçin Farklı Şekillerde Köfte (Ramazan Hazırlığı İçin)
Kuru Domatesli Izgara Zeytinli Kahvaltılık
Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği
Yazı Kışa Taşıyan Lezzet: Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Yöntemi
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |