Kayseri Nevzine Tatlısı

Kayseri Nevzine Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı üzüm pekmezi
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Kayseri Nevzine Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nevzine tatlısı için öncelikle şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakalım.
- Ocağın altını kapatıp pekmezi ekleyip soğumaya bırakalım.
- Nevzine tatlımızın hamuru için yoğurma kabına tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke ekleyip karıştıralım daha sonra ceviz içi ve kabartma tozunu ve unu ekleyip hamuru yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yağlanmış fırın kabına elimizle bastırarak yerleştirelim.
- Hamurun üzerini çatal yardımı ile çizerek form verelim.
- Hamurumuzu evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlıyı keserek soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim.
- Şerbetini çeken nevzine tatlımızı isteğe bağlı tahin ve cevizle süsleyerek servis edelim. Şimdiden afiyet olsun🌸.
Kayseri Nevzine Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








