Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pişirmek için:
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sumak
- Kuru nane
Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kap içerisinde un ve tuz karıştırılır. Ortası açılarak yumurta ve su eklenir ve yoğrulur.
- Katı bir hamur elde edilmelidir. Hamurun kıvamına nazaran su eklemesi yapılmalıdır.
- İyice yoğrulan hamur buzdolabına alınarak 10 dakika dinlendirilir.
- İç harç için kıymanın içerisine rendelenmiş soğan eklenir. Daha sonra kimyon, tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur.
- Dinlenen hamur un serilmiş tezgaha alınarak açılır. Küçük kareler halinde kesilerek içleri kıyma harcı ile doldurularak kapatılır. Bu basamakta hamur kuruyabilir süratli olmak gerekir.
- Bir tencere içerisinde tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine mantılar atılır.
- Tavada tereyağı kızdırılır. Salça eklenir salçayı açmak için mantının haşlama suyundan iki kepçe kadar sosa eklenir. Daha sonra sos mantı haşlanan tencereye eklenir. Şişen mantılar suyuyla birlikte servis tabağına alınır.
- Servis tabağına alınan mantının üzerine yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine ise salçalı sos eklenir. Daha sonra sumak ve kuru nane serpilerek servis edilir.
Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






