Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pişirmek için:

  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sumak
  • Kuru nane

Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kap içerisinde un ve tuz karıştırılır. Ortası açılarak yumurta ve su eklenir ve yoğrulur.
  2. Katı bir hamur elde edilmelidir. Hamurun kıvamına nazaran su eklemesi yapılmalıdır.
  3. İyice yoğrulan hamur buzdolabına alınarak 10 dakika dinlendirilir.
  4. İç harç için kıymanın içerisine rendelenmiş soğan eklenir. Daha sonra kimyon, tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur.
  5. Dinlenen hamur un serilmiş tezgaha alınarak açılır. Küçük kareler halinde kesilerek içleri kıyma harcı ile doldurularak kapatılır. Bu basamakta hamur kuruyabilir süratli olmak gerekir.
  6. Bir tencere içerisinde tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine mantılar atılır.
  7. Tavada tereyağı kızdırılır. Salça eklenir salçayı açmak için mantının haşlama suyundan iki kepçe kadar sosa eklenir. Daha sonra sos mantı haşlanan tencereye eklenir. Şişen mantılar suyuyla birlikte servis tabağına alınır.
  8. Servis tabağına alınan mantının üzerine yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine ise salçalı sos eklenir. Daha sonra sumak ve kuru nane serpilerek servis edilir.

Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kokostar Kurabiye
Sulu Köfte Patates
Perde Pilav
Frambuazlı Cheseecake Tarifi
Kırpık Börek
Ekmek Pizzası
Hdabla | © 2025 |