Kaymakpare Tatlısı

Kaymakpare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 200gr kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı ceviz yahut fındık tercih sizin
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kaymakpare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetini ocağa koymakla işe başlayalım.
  2. Şerbet yüksek ateşte 15 dk kaynayacak ve soğuması için kenara alalım.
  3. Karıştırma kabına kaymağı ve sıvı yağı koyup güzelce karıştıralım.
  4. Ardından cevizini,ununu,kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım. (un ölçüsünü denetimli ekleyin her un tıpkı değil).
  5. Yuvarlak biçim verip tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180’c fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin. (tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak).

Kaymakpare Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Derin Dondurucu İçin Pizza (Videolu)
Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Tavuk Wrap Tarifi (Hem Pratik Hem Lezzetli) (Videolu)
Protein Glutensiz Tost ( Mercimek Tost )
Zeytinyağlı Taze Fasulye
En Kolay Tantuni
Sushi- Ev Yapımı
Hdabla | © 2025 |