Kaymakpare Tatlısı
Kaymakpare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 200gr kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1su bardağı ceviz yahut fındık tercih sizin
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kaymakpare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetini ocağa koymakla işe başlayalım.
- Şerbet yüksek ateşte 15 dk kaynayacak ve soğuması için kenara alalım.
- Karıştırma kabına kaymağı ve sıvı yağı koyup güzelce karıştıralım.
- Ardından cevizini,ununu,kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım. (un ölçüsünü denetimli ekleyin her un tıpkı değil).
- Yuvarlak biçim verip tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180’c fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin. (tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak).
Kaymakpare Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










