Kaymaklı Yoğurt

Kaymaklı Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
- 3 litre çiğ süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Kaymaklı Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 litrelik çiğ süt ben sütümü kooperatif marketten aldım lezzeti çok hoş sütümüzü alıp tencereye boşaltıyoruz kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz .
- Kaynadıktan sonra tezgahı alıp soğumasını bekliyoruz.
- Serçe parmağımızla denetim ediyoruz, serçe parmağımız yanmıyorsa mayalamaya başlayabiliriz lakin buna çok dikkat etmemiz gerekiyor .
- Soğuk olursa da yoğurdumuz mayalanmaz ılık bir biçimde olması gerekiyor .
- Ben 1 litrelik 3 kapta hisse ederek mayaladım.
- Sütümün üstündeki kaymağını bozulmayacak biçimde bir kaseye alıyorum, en sonunda sütümün üstüne koyacağım bir küçük kaseye de mayamı koyuyorum.
- 3 kaşık yoğurdumu sütten de bir kaç kaşık alıp iyicene karıştırıyoruz .
- Ondan sonra 3 kapıma da hisse ederek koyup sütümü karıştırıyorum.
- En üstüne de kaymağını koyup bir bez yahut bir örtü üzerine koyup üstüne de kalın .
- Bir sofra bezi örtüp kapatıyorum, 4-5 saatte mayalanmaya bırakıyoruz.
- Ondan sonra buzdolabına kaldırıyoruz ancak yoğurt kaplarını kapaklarını kapatmıyoruz ,sulanma olmasın diye bir gün sonra kapaklarını kapatabiliriz, yapacakları afiyet olsun.
Kaymaklı Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








