Kaymaklı Yoğurt

Kaymaklı Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 litre çiğ süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Kaymaklı Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 litrelik çiğ süt ben sütümü kooperatif marketten aldım lezzeti çok hoş sütümüzü alıp tencereye boşaltıyoruz kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra tezgahı alıp soğumasını bekliyoruz.
  3. Serçe parmağımızla denetim ediyoruz, serçe parmağımız yanmıyorsa mayalamaya başlayabiliriz lakin buna çok dikkat etmemiz gerekiyor .
  4. Soğuk olursa da yoğurdumuz mayalanmaz ılık bir biçimde olması gerekiyor .
  5. Ben 1 litrelik 3 kapta hisse ederek mayaladım.
  6. Sütümün üstündeki kaymağını bozulmayacak biçimde bir kaseye alıyorum, en sonunda sütümün üstüne koyacağım bir küçük kaseye de mayamı koyuyorum.
  7. 3 kaşık yoğurdumu sütten de bir kaç kaşık alıp iyicene karıştırıyoruz .
  8. Ondan sonra 3 kapıma da hisse ederek koyup sütümü karıştırıyorum.
  9. En üstüne de kaymağını koyup bir bez yahut bir örtü üzerine koyup üstüne de kalın .
  10. Bir sofra bezi örtüp kapatıyorum, 4-5 saatte mayalanmaya bırakıyoruz.
  11. Ondan sonra buzdolabına kaldırıyoruz ancak yoğurt kaplarını kapaklarını kapatmıyoruz ,sulanma olmasın diye bir gün sonra kapaklarını kapatabiliriz, yapacakları afiyet olsun.

Kaymaklı Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sadece Üç Malzeme İle Tavada Çörek Tarifi
Sultan Tatlısı
Köfteli Patates Yemeği Tarifi
Lavaş Ekmeği İle Beyti
Aynı Gün İçinde Hazır Sirkesiz Pancar Turşusu
Soslu Sosyete Mantısı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet