Kaymaklı Ve Cevizli Taze İncir Tatlısı
Kaymaklı Ve Cevizli Taze İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet taze incir
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- Bir avuç ceviz içi
- 6 tatlı kaşığı kaymak
Süslemek için:
- Nane
Kaymaklı Ve Cevizli Taze İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İncirleri fırın kabına dizin.
- Tereyağını küçük modüller halinde kesip kaba alın.
- Üzerine pudra şekeri serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- İncirin üst kısmını bir bıçak yardımıyla tam olarak ayırmadan kapak biçiminde kesin.
- Yarım cevizi içine bastırıp üzerine 1 tatlı kaşığı kaymak doldurun.
- Nane ile süsleledikten sonra servis yapın.
Kaymaklı Ve Cevizli Taze İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









