Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr kadayıf
  • 3 yemek kaşığı sade yağ
  • 50 gr toz fıstık
  • 150 gr kaymak

Şerbet için;

  • 1-5 su bardağı şeker
  • 1-5 su bardağı su
  • 2 damla limon

Üzerine;

  • Toz fıstık

Kaymaklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için su ve şekeri ocağa alalım kaynamaya başlayınca üzerine limon damlatıp 15 dk daha kaynatalım daha sora altını kapatıp bir kenara alalım.
  2. Diğer yandan fıstık oda sıcaklığında yağ ve kadayıfları harmanlayalım.
  3. Görseldeki üzere bir künefe tepsisine kadayıfın yarısını koyarak elimizle düzleyelim.
  4. Üzerine kaymak kaymağın üzerine kalan kadayıfı da kapatalım elimizde düzgünce bastıralım.
  5. Bu etapta öbür bir tepsiden yardım alarak bastırma süreci yapabiliriz .
  6. Daha sora 150 derece fırına vererek alt üst ısıya ayarlayıp denetimli bir formda üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Kızaran künefeyi fırından alalım birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılıyan şerbeti üzerine gezdirelim.
  8. 5 dk dinlendirip üzerine fıstık serpip dilimleyelim yemeye hazır deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun 😊.

Kaymaklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Kurabiye
Ağlayan Pasta Tarifi
Meyveli Kış Çayı
Çıtır Tavuk (Orjinelinden Çok Lezzetli Ve Çıtır)
Sütlü Tart
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet