Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr kadayıf
- 3 yemek kaşığı sade yağ
- 50 gr toz fıstık
- 150 gr kaymak
Şerbet için;
- 1-5 su bardağı şeker
- 1-5 su bardağı su
- 2 damla limon
Üzerine;
- Toz fıstık
Kaymaklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri ocağa alalım kaynamaya başlayınca üzerine limon damlatıp 15 dk daha kaynatalım daha sora altını kapatıp bir kenara alalım.
- Diğer yandan fıstık oda sıcaklığında yağ ve kadayıfları harmanlayalım.
- Görseldeki üzere bir künefe tepsisine kadayıfın yarısını koyarak elimizle düzleyelim.
- Üzerine kaymak kaymağın üzerine kalan kadayıfı da kapatalım elimizde düzgünce bastıralım.
- Bu etapta öbür bir tepsiden yardım alarak bastırma süreci yapabiliriz .
- Daha sora 150 derece fırına vererek alt üst ısıya ayarlayıp denetimli bir formda üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran künefeyi fırından alalım birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılıyan şerbeti üzerine gezdirelim.
- 5 dk dinlendirip üzerine fıstık serpip dilimleyelim yemeye hazır deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun 😊.
Kaymaklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













