Kaymaklı Kalburabastı
Kaymaklı Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 5-6 kaşık fındık ya da ceviz içi
- 3,5-4 su bardağı un (unu denetimli bir biçimde ekleyin)
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
İç harcı için;
- 2 su bardağı süt
- 2,5 çorba kaşığı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Kaymaklı Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Gereçleri uygun bir tencereye alıp, kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte tutup soğuması için kenara alalım.
- İç harcı için süt ve irmiği tavayı alıp, yoğunlaşana kadar pişirelim. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra içine hindistan cevizlerini ve pudra şekerini ekleyelim.
- Hamur için bütün materyalleri uygun bir kapta karıştıralım. Unu denetimli bir biçimde ekleyelim.
- Yoğurduğumuz hamuru eşit bezelere ayıralım. Bezelerin içlerine kaymaktan koyup, form verelim.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
Kaymaklı Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











