Kaymak Pasta

Kaymak Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 pk vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Kaymak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabın içine yumurta, şeker koyulup 3 dakika çırpılır, sonra öteki materyalleri ekleyip öbür gereçleri de çırpıyoruz.
- Fırını 180 derece ısıtın.
- Kalıbı yahut borcamı yağlayın, içine kek harcını dökün fırına atın ,alt üst 40 dakika pişirin.
- Fırınınızın modeline nazaran hareket edelim birtakım fırın 45 dakikada birtakımı 40 dakikada pişiyor.
- Muhallebisini hazırlayın. Tencereye yağ hariç öteki materyalleri ekleyip yavaş yavaş pişirin.
- Koyulaşınca içine yağını ekleyin tekrar karıştırın ,altını kapatın daima karıştırın soğusun.
- Derin bir kapta kremşantiyi hazırlayın.
- Kek pişince çıkartıp tepsiye zıt koyun soğusun ortadan ikiye kesin .
- 2 adet kek olacak. 1. kekin üzerine muhallebiyi yayın, öbür keki de koyun, tekrar muhallebi koyun.
- Üzerine kremşantiyi sürün ,dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ,dolaba kaldırın soğuk servis edin. Ben çikolata rendeledim ve kiraz koydum üzerine tercih sizin.
Afiyet olsun 😊 🍽️ 🥧.
Kaymak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

