Kaymak Pasta

Kaymak Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 pk vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Kaymak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabın içine yumurta, şeker koyulup 3 dakika çırpılır, sonra öteki materyalleri ekleyip öbür gereçleri de çırpıyoruz.
  2. Fırını 180 derece ısıtın.
  3. Kalıbı yahut borcamı yağlayın, içine kek harcını dökün fırına atın ,alt üst 40 dakika pişirin.
  4. Fırınınızın modeline nazaran hareket edelim birtakım fırın 45 dakikada birtakımı 40 dakikada pişiyor.
  5. Muhallebisini hazırlayın. Tencereye yağ hariç öteki materyalleri ekleyip yavaş yavaş pişirin.
  6. Koyulaşınca içine yağını ekleyin tekrar karıştırın ,altını kapatın daima karıştırın soğusun.
  7. Derin bir kapta kremşantiyi hazırlayın.
  8. Kek pişince çıkartıp tepsiye zıt koyun soğusun ortadan ikiye kesin .
  9. 2 adet kek olacak. 1. kekin üzerine muhallebiyi yayın, öbür keki de koyun, tekrar muhallebi koyun.
  10. Üzerine kremşantiyi sürün ,dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ,dolaba kaldırın soğuk servis edin. Ben çikolata rendeledim ve kiraz koydum üzerine tercih sizin.
    Afiyet olsun 😊 🍽️ 🥧.

Kaymak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıpçıtır Börek
Un Kurabiyesi
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye
İftar Davet Masası
Makarna Salatası
Havuçlu Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2024 |