Kayısılı Üzümlü Kurabiye

Kayısılı Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 adet kayısı
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı ceviz
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kayısılı Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sıvı yağ ve yoğurtu bir kapta karıştırıyoruz ,sonra un ,kabartma tozu ,vanilya, pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Unu denetimli bir biçimde ekleyelim ölçüsü unun cinsine nazaran değişebilir.
  3. En son kayısı ve üzümleri ekliyoruz.
  4. Sonra istediğimiz biçimi verip tepsiye diziyoruz evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10/15 dk denetimli bir formda pişiriyoruz.
  5. Ben ilaveten cevizde ekledim lakin isteğe bağlıdır.
  6. Kayısıyı ben yaş kayısı ekledim lakin sizler kuru kayısıda kullanabilirsiniz.

Not;Ben ilaveten doğranmış çikolatada ekledim fakat tanımda yok

Kayısılı Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta
Protein Glutensiz Krep ( Mercimek Krep )
Krep Tarifi
Sulu Köfte
Patatesli Börek
Kahvaltılık Acuka (Videolu)
Hdabla | © 2025 |