Kayısılı Üzümlü Kurabiye
Kayısılı Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet kayısı
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı ceviz
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kayısılı Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sıvı yağ ve yoğurtu bir kapta karıştırıyoruz ,sonra un ,kabartma tozu ,vanilya, pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyelim ölçüsü unun cinsine nazaran değişebilir.
- En son kayısı ve üzümleri ekliyoruz.
- Sonra istediğimiz biçimi verip tepsiye diziyoruz evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10/15 dk denetimli bir formda pişiriyoruz.
- Ben ilaveten cevizde ekledim lakin isteğe bağlıdır.
- Kayısıyı ben yaş kayısı ekledim lakin sizler kuru kayısıda kullanabilirsiniz.
Not;Ben ilaveten doğranmış çikolatada ekledim fakat tanımda yok
Kayısılı Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







