Kayısılı Tart

Kayısılı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 250 gram un
  • 50 gram badem unu
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 90 gram pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta

Badem kreması için:

  • 60 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 60 gram pudra şekeri
  • 60 gram badem unu
  • 1 adet yumurta

Naneli kayısı sosu için:

  • 330 gram kayısı çekirdeksiz
  • 30 gram bal
  • 15 gram limon suyu
  • 2 kısım taze nane
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 5 gram toz şeker

Beyaz çikolatalı diplomat kreması için:

  • 250 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 50 gram toz şeker
  • 25 gram mısır nişastası
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 200 ml yağlı soğuk krema

Kayısılı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için bütün materyalleri kaba ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba yerleştiriyoruz.
  2. 160 derece fırında evvel 15 dakika yükle, akabinde tartıları çıkararak 5 dakika daha kör pişiriyoruz.
  3. Bu sırada tereyağı, pudra şekeri, badem unu ve yumurtayı çırparak badem kremasını hazırlıyoruz.
  4. Fırından çıkan tabanın içine bu kremayı sıkıp 2 kayısı dilimlerini yerleştiriyoruz.
  5. Tartı tekrar 160 derecede 15 dakika, kenarları renk alana kadar pişiriyoruz.
  6. Kayısı sosu için küp kesilmiş kayısıyı bal ve limon suyuyla kaynatıyoruz.
  7. Taze nane ekleyip aromalandırıyoruz.
  8. Şekerle karıştırılmış nişastayı ek edip kısa müddet kaynatıyoruz ve süzüyoruz.
  9. Diplomat kreması için sütü ısıtıyoruz, başka bir kapta yumurta sarısı, şeker ve nişastayı çırpıp sütle birleştirerek pişiriyoruz.
  10. Ocaktan alınca beyaz çikolatayı ekliyoruz.
  11. Pastacı kreması büsbütün soğuyunca farklı çırptığımız kremayı spatula ile yediriyoruz ve ipek üzere bir kavım elde ediyoruz.
  12. Pişen tartın üzerine evvel kayısı sosunu yayıyoruz akabinde diplomat kremasını sıkıyoruz ve kesilmiş kayısı ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis ediyoruz.

Kayısılı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Krep Bohça
İftar Davet Sofram
Çilek Jöleli Muhallebi Tarifi (Tam Bir Yaz Tatlısı Fresh Lezzet)
Güveçte Vişneli Turta
Muhallebili Yaz Pastası
Ispanaklı Kek
Hdabla | © 2025 |