Kayısılı Tart
Kayısılı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için:
- 250 gram un
- 50 gram badem unu
- 125 gram soğuk tereyağı
- 90 gram pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
Badem kreması için:
- 60 gram tereyağı oda sıcaklığında
- 60 gram pudra şekeri
- 60 gram badem unu
- 1 adet yumurta
Naneli kayısı sosu için:
- 330 gram kayısı çekirdeksiz
- 30 gram bal
- 15 gram limon suyu
- 2 kısım taze nane
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 5 gram toz şeker
Beyaz çikolatalı diplomat kreması için:
- 250 ml süt
- 2 yumurta sarısı
- 50 gram toz şeker
- 25 gram mısır nişastası
- 80 gram beyaz çikolata
- 200 ml yağlı soğuk krema
Kayısılı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için bütün materyalleri kaba ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba yerleştiriyoruz.
- 160 derece fırında evvel 15 dakika yükle, akabinde tartıları çıkararak 5 dakika daha kör pişiriyoruz.
- Bu sırada tereyağı, pudra şekeri, badem unu ve yumurtayı çırparak badem kremasını hazırlıyoruz.
- Fırından çıkan tabanın içine bu kremayı sıkıp 2 kayısı dilimlerini yerleştiriyoruz.
- Tartı tekrar 160 derecede 15 dakika, kenarları renk alana kadar pişiriyoruz.
- Kayısı sosu için küp kesilmiş kayısıyı bal ve limon suyuyla kaynatıyoruz.
- Taze nane ekleyip aromalandırıyoruz.
- Şekerle karıştırılmış nişastayı ek edip kısa müddet kaynatıyoruz ve süzüyoruz.
- Diplomat kreması için sütü ısıtıyoruz, başka bir kapta yumurta sarısı, şeker ve nişastayı çırpıp sütle birleştirerek pişiriyoruz.
- Ocaktan alınca beyaz çikolatayı ekliyoruz.
- Pastacı kreması büsbütün soğuyunca farklı çırptığımız kremayı spatula ile yediriyoruz ve ipek üzere bir kavım elde ediyoruz.
- Pişen tartın üzerine evvel kayısı sosunu yayıyoruz akabinde diplomat kremasını sıkıyoruz ve kesilmiş kayısı ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis ediyoruz.
Kayısılı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















