Kayısılı Pankek (Bebeklere)

Kayısılı Pankek (Bebeklere) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3-4 tane kuru kayısı
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu (kıvamına nazaran ekleme yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı konut imali yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Kayısılı Pankek (Bebeklere) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru kayısılarımızı kaynar suya atıp haşlıyoruz (suyunu meyve suyu olarak verebilirsiniz) yumurtamızı bir kaba alıp çırpıyoruz.
  2. Ardından yoğurdumuzu ekliyoruz unumuzu ek ediyoruz karbonatımızıda ekliyoruz.
  3. Haşlanan kayısılarımız alıp eziyoruz ezdikten sonra harcımızın içine alıyoruz bütün gereçlerimizi güzelce karıştırıyoruz.
  4. Tavaya zeytin yağımızı koyuyoruz ve pankeklerimizi pişirmeye alıyoruz, pişen pankeklerimizi tabağa alıyoruz. Minik yavrularımıza afiyet olsun.

Kayısılı Pankek (Bebeklere) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elti Boğan
Muteşem Şekerpare
Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek
Sebzeli Pilav Ve Kızarmış Tavuk Göğsü
Taze Kayısı Kompostosu
Bol Şerbetli Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |