Kayısılı Farklı Pasta
Kayısılı Farklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 5–6 yaprak phyllo (ince yufka)
- 3 adet yumurta
- 100–120 gram toz şeker (damak zevkine nazaran ayarlanabilir)
- 120 gram yumuşak tereyağı
- 200 gram badem unu
- Tatlı ve olgun kayısılar (dilimlenmiş)
- Pudra şekeri (dekorasyon için)
Kayısılı Farklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye yumurta, şeker, yumuşak tereyağı ve badem ununu alın.
- Homojen ve yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın. Bu karışım tatlının iç dolgusu olacak.
- Phyllo hamur yapraklarını tek tek tereyağı ile fırçalayarak yağlayın.
- Yağlanmış yaprakları birbirinin üzerine yerleştirerek uygun bir fırın kabına serin ve kenarlarını yavaşça içe gerçek kıvırarak “kaldırım” tesiri yaratın.
- Hazırladığınız badem dolgusu karışımını phyllo üzerine eşit halde yayın ve düzleştirin.
- Dilimlenmiş olgun kayısıları dolgunun üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 °c fırında, alt-üst fan ayarında 40–45 dakika denetimli biçimde pişirin.
- Kenarların çıtırlaşması ve iç kısmın sabitlenmesi kâfi olacaktır.
- Ilık yahut oda sıcaklığında servis edin. Yanında dondurma ile de şahane olur.
Kayısılı Farklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















