Kayısılı Farklı Pasta

Kayısılı Farklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 5–6 yaprak phyllo (ince yufka)
  • 3 adet yumurta
  • 100–120 gram toz şeker (damak zevkine nazaran ayarlanabilir)
  • 120 gram yumuşak tereyağı
  • 200 gram badem unu
  • Tatlı ve olgun kayısılar (dilimlenmiş)
  • Pudra şekeri (dekorasyon için)

Kayısılı Farklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaseye yumurta, şeker, yumuşak tereyağı ve badem ununu alın.
  2. Homojen ve yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın. Bu karışım tatlının iç dolgusu olacak.
  3. Phyllo hamur yapraklarını tek tek tereyağı ile fırçalayarak yağlayın.
  4. Yağlanmış yaprakları birbirinin üzerine yerleştirerek uygun bir fırın kabına serin ve kenarlarını yavaşça içe gerçek kıvırarak “kaldırım” tesiri yaratın.
  5. Hazırladığınız badem dolgusu karışımını phyllo üzerine eşit halde yayın ve düzleştirin.
  6. Dilimlenmiş olgun kayısıları dolgunun üzerine yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 °c fırında, alt-üst fan ayarında 40–45 dakika denetimli biçimde pişirin.
  8. Kenarların çıtırlaşması ve iç kısmın sabitlenmesi kâfi olacaktır.
  9. Ilık yahut oda sıcaklığında servis edin. Yanında dondurma ile de şahane olur.

Kayısılı Farklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Cheesecake
Pizza Poğaça
Yumurtalı Semizotu
Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli)
Katı Yağsız Brownie Kurabiye Tarifi
Kırmızı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |