Kayısı Soslu Kedi Dilli Muhallebi

Kayısı Soslu Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için️;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kayısı sosu için;

  • 1 çay bardağı kayısı reçeli
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kedi dili

Islatmak için;

  • Süt

Kayısı Soslu Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce muhallebiyi hazırlayalım, tencereye tereyağı hariç tüm materyalleri ek edip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  2. Muhallebi kaynayınca ocağın altını kapatalım.
  3. Önce tereyağını ekleyelim eriyinceye kadar karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
  4. Kedili bisküvileri cuplarınızın yarısına gelecek formda dilimleyelim. Dilerseniz borcama da yapabilirsiniz.
  5. Süt ile ıslatıp cupların her duvarına dik biçimde dizelim. Muhallebiyi üzerine hisse edelim.
  6. Kayısılı sosu için; tüm gereçleri tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca blendardan geçirelim.
  7. Ilıdıktan sonra muhallebinin üzerine hisse edelim.
  8. Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
  9. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirmenizi tavsiye ederim.

Kayısı Soslu Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aylarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates
Karnabahar Çorbası
Şişte Meyveli Mini Pankek Tarifi
Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle)
Haşhaşlı Revani Tatlısı
Hdabla | © 2024 |