Kayık Kıymalı Kabak

Kayık Kıymalı Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 400 gram kıyma
  • 1 tane kapya biber (yeşil olan)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için;

  • 4 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı salça
  • Biraz sıvı yağ

Kayık Kıymalı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kabakları ortadan ikiye bölüp ortasını kaşık yardımı ile ayıklıyoruz tepsimize diziyoruz.
  2. Peşinden kıymalı harcı için sıvı yağ ve soğanlarımızı tavaya alıyoruz. Düzgünce kavurduktan sonra kıymamızı ekliyoruz.
  3. Pişen kıymamızı ortadan ikiye böldüğümüz kabağımızın ortasına koyuyoruz .
  4. Sos için tüm gereçleri karıştırıyoruz.
  5. Salçalı sosunu tepsinin tabanına döktükten sonra 180 derece 60 dakika boyunca fırına veriyoruz.
  6. Kabaklar iyicene yumuşayıp piştikten sonra üzerine kaşar peynir ekliyoruz (isteğe bağlı). Servis için hazır afiyet olsun.

Kayık Kıymalı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Lotuslu Cookie
️ Ezme Salatası Tarifi (Acılı Ezme Tadında)
No Bake Cheesecake (Fırınsız Cheesecake)
Brokoli Salatası (Kaşık Kaşık Yemelik)
Çileki Mini Cheescake
Hdabla | © 2025 |