Kavurma Tarifi (Taze Biberiyeli)

Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Su

Bir gece öncesiden eti sotelemek için;

  • Zeytin yağı
  • Taze biber

Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece öncedesinden eti zeytinyağlı taze biberiye ile harmanlayarak dinlendirmiştim. Tabi bunu yapmak zorunda değilsiniz.
  2. Tencereye tereyağınızı ekleyip eritin akabinde eti ekleyin tuzu ekleyin.
  3. Et suyunu verecek evvel kendi suyu ile pişicek.
  4. Suyunu çekmeye başladığında göz kararı ile su ekleyin ben 1-1,5 su bardağı ekledim.
  5. Biraz kuru olmasını istediğim için siz sulu seviyorsanız göz kararı ile artıra bilirsiniz.
  6. Tencerenin kapağını kapatın yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın.
  7. Pişip pişmediğini elinizle denetim edebilirsiniz.
  8. Suyu azalmaya başladığında artını kısıp biraz daha pişirdikten sonra kapatın.

Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohuttan Lezzetli Atıştımalık
Patatesli Domatesli Fırın Yemeği
Banana Bread (Muzlu Ekmek)
Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı
Tahinli Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi
Havuçlu Beyaz Lahana Salatası
Hdabla | © 2025 |