Kavurma (Dana Eti İle)

Kavurma (Dana Eti İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg dana kuşbaşı
  • 200 gram kuyruk yağı
  • 2 adet büyük uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı maden suyu (soda)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Kavurma (Dana Eti İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavaya kuyruk yağını alın. Yağını büsbütün salana kadar kısık ateşte kavurun. Yağını saldıktan sonra kuyruk yağı modüllerini bir kevgirle çıkarın.
  2. Doğranmış ve yıkanmış dana kuşbaşı etleri tavadaki yağın üzerine ekleyin. Birkaç sefer karıştırdıktan sonra tavanın kapağını kapatın ve etler suyunu salıp büsbütün çekene kadar pişirin.
  3. Etler suyunu çektikten sonra üzerine 1 su bardağı soda ve tuzu ekleyin. Tekrar suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak iri doğranmış soğan, sarımsak ve karabiberi ekleyin. Etler uygunca kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Servis önerisi:sıcak olarak pilav ve ayranla servis edebilirsiniz. Yanına közlenmiş biber ve domates de çok yakışır. Afiyet olsun.

Not:maden suyu, içeriğinde doğal mineraller ve karbonik asit (yani hafif gazlı yapısı) barındırır. Bu özellikleri sayesinde: eti yumuşatır, liflerini gevşetir. Etin içine daha kolay tat geçmesini sağlar. Pişirme sırasında su kaybını azaltarak daha sulu ve lezzetli bir sonuç verir. Bu ölçü fazla ölçü içindir. kişi sayınıza nazaran oranları azaltabilirsiniz.

Kavurma (Dana Eti İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Lezzetli Sağlıklı İçecek
Etli Patlıcan (Fırında)
Akşam Menüsü
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (2 Tepsi İçin)
Tahinli Kış Kurabiyesi
Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Hdabla | © 2025 |