Kavurma

Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yayvan bir tencereye ayçiçek yağımızı alıp kızdırıyoruz.
  2. Üzerine etimizi ekliyoruz.
  3. Etimizin üstüne dörde böldüğümüz yada yemeklik olarak doğradığımız kuru soğanımızı ,karabiber ve kırmızı toz biberimizi ek ediyoruz.
  4. Tuzumuzu en soğan katmamız gerekiyor. ( et sertleşmemesi için)
  5. Etimiz suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Şayet etimiz pişmezse üzerine 1 yada 2 çay bardağı sıcak su ekliyoruz.
  6. Etimiz pişmesine yakın tuzu ek ediyoruz.
  7. Piştikten sonra servis tabağına alarak sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun 🤗.

Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuk
Rüyalarıma Giren Limonlu Kek Tarifi
Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet)
Çalışan Kadının Yarın Akşamki Akşam Yemeği Menüsü
Kabak Çorbası
Zeynep’in Nefis Kısırı
Hdabla | © 2025 |