Kavurma
Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yayvan bir tencereye ayçiçek yağımızı alıp kızdırıyoruz.
- Üzerine etimizi ekliyoruz.
- Etimizin üstüne dörde böldüğümüz yada yemeklik olarak doğradığımız kuru soğanımızı ,karabiber ve kırmızı toz biberimizi ek ediyoruz.
- Tuzumuzu en soğan katmamız gerekiyor. ( et sertleşmemesi için)
- Etimiz suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Şayet etimiz pişmezse üzerine 1 yada 2 çay bardağı sıcak su ekliyoruz.
- Etimiz pişmesine yakın tuzu ek ediyoruz.
- Piştikten sonra servis tabağına alarak sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun 🤗.
Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












