Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı
Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 küçük uzunluk çay bardağı erişte
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük uzunluk havuç
Erişteyi kaçırmak için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı su
Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yemeklik doğranmış soğanı koyalım ,yağları koyalım bir dk kavuralım.
- Rendelenmiş havucu ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte bir dk kavuralım.
- Sonra beş dakika ılık tuzlu suda bekletip yıkayıp süzdüğümüz pirinçi ek edip karıştıralım.Suyunu dökelim.
- Tuz, baharat serpelim, öteki tarafta kısık ateşte çok az yağda kısık ateşte kavurduğumuz erişteyi de tencereye ek edip karıştıralım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim.
- Pişince ocağı kapatalım. Üzerine havlu kağıt serelim demlensin.
Not ;tuzu damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz. İsteğe nazaran ölçüsü iki katı çıkarabilirsiniz. Tavuk suyu ve et suyu kullanabilirsiniz.
Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









