Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı

Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 küçük uzunluk çay bardağı erişte
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük uzunluk havuç

Erişteyi kaçırmak için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz toz şeker limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su

Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı koyalım ,yağları koyalım bir dk kavuralım.
  2. Rendelenmiş havucu ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte bir dk kavuralım.
  3. Sonra beş dakika ılık tuzlu suda bekletip yıkayıp süzdüğümüz pirinçi ek edip karıştıralım.Suyunu dökelim.
  4. Tuz, baharat serpelim, öteki tarafta kısık ateşte çok az yağda kısık ateşte kavurduğumuz erişteyi de tencereye ek edip karıştıralım.
  5. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  6. Kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim.
  7. Pişince ocağı kapatalım. Üzerine havlu kağıt serelim demlensin.

Not ;tuzu damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz. İsteğe nazaran ölçüsü iki katı çıkarabilirsiniz. Tavuk suyu ve et suyu kullanabilirsiniz.

Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kağıt Kebabı
Mantar Sote
Meyveden Pasta
Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası
Karnabaharlı Garnitür
Bebekler İçin Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |