Kavrulmuş Cevizli Humus

Kavrulmuş Cevizli Humus Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 büyük uzunluk limon
- Yarım çay bardağı tahin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 tane buz küpü (pürüzsüz olması için)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kavrulmuş Cevizli Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşlanmış nohutlarımızın kabuğunu soyuyoruz.
- Nohutları robota koyup püre haline gelene kadar çektiriyoruz.
- Çektirdiğimiz nohutun içine limon suyu,tahin,tuz, kimyon ve buz küplerini atıp tekrar robottan geçirelim pürüzsüz bir kıvam alınca servis tabağına alalım.
- Tereyağını tavada eritip cevizleri ekleyelim birazcık cevizler kızarınca toz kırmızı biber ekleyip ocağı kapatalım ve humusun üzerine dökelim. 💐.
Kavrulmuş Cevizli Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
