Kavonozda Porsiyonluk Kek

Kavonozda Porsiyonluk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 5-6 damla portakal suyu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı un

2. tarçınlı fındıklı kek için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı fındık parçaları
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı un

Kavonozda Porsiyonluk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kavanozlarımın içine birer yumurta ve iki yemek kaşığı toz şekeri koyup çırptım.
  2. Üzerlerine sıvı yağ ve sütü de ekleyip yine çırptım.
  3. Daha sonra içlerine portakal kabuğu, portakal suyu, kabartma tozu ve vanilini koydum.
  4. Diğeri içinde tarçın ve fındığı ekledim. En son unlarını koyunca çalkaladım ancak tabanlarında kalıntılar görünce kaşık yardımıyla karıştırdım.
  5. Yarısına kadar su doldurup, kaynattığım su dolu tenceremde kısık ateşte ocağın büyük gözünde 25 dk ağzı kapalı pişirdim. Hem çok pratik hem de çok lezzetli dilediğiniz üzere çeşitlendirip istediğiniz yere götürebilirsiniz.

Kavonozda Porsiyonluk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Protein Glutensiz Tost ( Mercimek Tost )
Muzlu Rulo Pasta
Pryanik Kurabiye (Rus Kurabiyesi)
Kavala Kurabiyesi
Köz Patlıcan Ve Köz Biberli Kahvaltılık Sos
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |