Kavanozda Konserve Kuzu Eti

Kavanozda Konserve Kuzu Eti Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg kuşbaşı kuzu eti
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
Kavanozda Konserve Kuzu Eti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuzu eti sıvı yağ ile geniş bir tavada suyunu çekene kadar sotelenir. Tuz ek edilir.
- Önceden hazırlanmış olan cam kavanozlara eşit bir biçimde dağıtılır.
- Kavanozların kapağı güzelce kapatılır.
- Uygun bir kazana yahut derin bir tencereye dizilir.
- Kazanın tabanına havlu yada kesim kumas konulur. ( kaynarken kavanozların çatlamaması için ).
- Kavanozların üzerine 4 -5 cm çıkacak kadar su ek edilir.
- Kavanozların suyun üzerine çıkmaması için üzerine geniş yüzeyli bir tartı konulabilir.
- İki buçuk saat kaynamaya bırakılır.
- Kavanozları sudan çıkarıp sofra bezinin üzerine kapağı altta kalacak halde dizilir.
- Üzeri güzelce örtülür. 24 saat sonra sofra bezi açılır.
Et konservemiz hazır.
Dilediğiniz vakit konserveyi açıp ister soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kavanozda Konserve Kuzu Eti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









