Kavanoz Kurabiyesi

Kavanoz Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4,5 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm (benim kalmamıştı kullanmadım)
Kavanoz Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri sırasıyla ekleyip yoğuralım.
- Unu denetimli ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yapalım .
- Daha sonra damla çikolata ve üzüm ekleyip çok az yoğuralım.
- Cevizden küçük bezeler yapıp tepsiye dizelim.
- 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim soğuyunca pudra şekeri ile servis yapalım.
- Kapalı kavanozda uzun müddet tazeliğini korur.
Kavanoz Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


