Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor )
Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor ) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ(125 ml)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5-3 bardak un (bardağım 200 ml )
Bulamak için:
- Bolca pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir bardak un ve iri iri parçaladığımız bademi tavaya alıp rengi hafif dönene kadar kavuralım dikkat edelim çok yanmasın. Ve soğumaya bırakalım .
- Tereyağ ,sıvı yağ ve şekeri güzelce yoğuralım, bu karışıma kavurduğumuz unu (iyice soğumuş olmalı) ve beyaz unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- 2 bardaktan sonra denetimli ekleyelim sert bir hamur olmasın.
- Hamurumuzu iki yağlı kağıt ortasında orta kalınlıkta açalım çay bardağıyla ay formunu verelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp birinci sıcaklığı geçince çokça pudra şekerine bulayalım kavala kurabiyemiz hazır 👍 Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋 su bardağım 200 ml çay bardağım 125 ml.
Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















