Kavala Kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar hanımlar öncelikle 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı çiğ bademi geniş bir tavaya alalım 5/8 dakika kavuralım.
  2. Rengi hafif döndükten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım oda sıcaklığın da dinlendirdiğimiz 125 gram margarini ve 125 gram tereyağımızı bir kapta karıştıralım.
  3. Bu karışımımıza pudra şekeri, sıvı yağı ve yarım kabartma tozunu ek edelim. Kavrulmuş olan un ve badem karışımını ek edip, yoğuralım ve daha sonra aldığı kadar un ek edip kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
  4. Daha sonra hamurumuza form vermek için merdane yardımıyla açalım ister kalıpla ister çay bardağıyla form verelim. Daha sonra denetimli olarak pişirelim.
  5. İlk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekerini üzerini serpelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun mükemmel bir tanım tadı o kadar lezzetli oluyor ki kesinlikle denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun 🌸.

Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Dolama Tatlı
Enfes Kupta Porsiyonluk Tiramisu
Karamelli Çok Hafif Tatlı
Hindistan Cevizi Kurabiye (Unsuz) (Kokos Makronen)
Kakaolu Kahveli Tadını Damakta Bırakan Yumuşacık Enfes Kek
Fırında Beşamel Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet