Kavala Kurabiyesi
Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un (kavurmak için)
- Yarım su bardağı ceviz badem
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-4.5 su bardağı un
Üzerine ;
- Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar birinci olarak 1 su bardağı unu tavaya koyup kavuralım, unun kokusu çıkacak yakmayalım.
- İçine ceviz ve bademi ek edelim.
- Oda sıcaklığı olan margarin ve tereyağı karışımı içine kavrulan un ,tahin, pudra şekeri, sıvı yağ,kabartma tozu ek edelim.
- Yoğuralım elimizde hamuru uzatalm biraz kalın olsun ardandan kesme sürecini yapalım .
- 180 derece fırında 25 dk pişirelim fırından çıkınca üstüne pudra şekeri ilave edelim.
Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














