Katmer Tarifi Tel Tel

Katmer Tanımı Tel Tel İçin Malzemeler
- 1 su bardağı çeşme suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un ( denetimi ekleyin )
Üzerine sürmek için;
- 100 gram tereyağı ( eritilmiş )
Katmer Tanımı Tel Tel Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına evvel; su, süt, tuzu alıp karıştırın.
- Ardından yavaş yavaş un ek edip sert olmayacak halde bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 8 eşit modüle bölelim ve bezeler yapalım.
- Ardından yuvarlak bir tepsiye yahut bir kabın içine yarım fincan sıvı yağ ekleyelim bezelerin her tarafını yağa batırarak tepsiye dizelim.
- Üzerine bir poşet ile kapatın 15 dk dinlendirin bir cezve de tereyağı eritelim dinlenen bezeden bir tane tezgah üzerinde elinizle uzunlamasına açalım.
- İyice açtığınız hamurun üzerine bir fırça yardımıyla tereyağı döküp geniş taraftan rulo biçiminde sarmaya başlayalım.
- Elinizle rulo yaptığınız hamurun üzerine yavaşça bastırarak gül halinde saralım bir tepsiye dizerek üzerini örterek 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru dolaptan alarak yavaşça elinizle bastırarak biraz unlayıp oklava ile ince bir formda açalım.
- Hepsini bu halde açtıktan sonra geniş bir düz tava ocağa alın ve altını yakalım ve tavaya biraz tereyağı ekleyelim.
- İlk katmeri alarak artlı önlü kızartalım ve eritmiş olduğumuz tereyağı her yerine fırça yardımıyla sürelim bu biçimde yapalım ve bittikten sonra çay eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Not :Ben akşam dan hamurumu yapıp üzerini bir poşet ile kapatıp sabah da yalnızca açıp kızartması kalıyor hem daha kolay oluyor.
Katmer Tanımı Tel Tel Fotoğraflı Yapılışı










