Katmer Poğaça

Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
  • 1 paket ınstant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 bardak ortası un

Ara katlar için;

  • 150 gram tereyağ

Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat kadar ılık bir ortamda bekletelim.
  2. Tereyağı eritelim. Soğumaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru büyük daire biçimde açalım. Soğuyan tereyağı sürelim. Fotoğraftaki üzere kesip katlayalım. 30 dakika dolapta bekletelim. Beklettiğiniz hamuru büyük bir daire biçiminde açalım. Ve 24 kesime bölelim.
  4. Elde ettiğimiz üçgen kesimlere tereyağ sürüp. Hafif esneterek rulo formunda saralım. Üç kısmını düzgün durması için bastıralım. 20 dakika tepsi mayası için bekleyelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  5. Önceden ısıtılmış. 175 derece fırında kızarana kadar denetimli biçimde pişirelim. Çok lezzetli bir poğaça oluyor. İsterseniz içine çikolata, peynir, patates vs. Koyabilirsiniz. Deneyecek olan herkese. Afiyet olsun 😋

Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yuvarlak Borcamda Köstebek Pasta
Tarçınlı Tuzlu Kurabiye
Kakaolu Sade Muffin Kek
Yelpaze Patlıcan
Yabani Kekikli Ayran Çorbası
Patatesli Domatesli Tavuk Fırın
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet