Katmer Börek

Katmer Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
İçine sürmek içine sürmek için;
- 200 gram tereyağı yahut margarin
Katmer Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Una materyalleri ekleyip, yoğurun kulak göğsü olana kadar un ekleyebilirsiniz yoğurduktan sonra 5 dakika hamuru dinlendirin bezelere ayırıp, 5 dakika daha dinlendirin.
- Hamuru açıp üzerine eritilmiş soğuk tereyağını sürüp, tekrar açılmış bir beze daha serip yağlayıp, rulo formunda katlayıp üzerini streçleyip 20 dakika buz dolabında yağı donana kadar bekletin.
- Dolaptan çıkartıp, iki kesimlere ayırıp çok az açın üzerine çizikler atıp, yumurta sürün. 180 derece fırın da 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Katmer Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



